A valóság leírása

2016. szeptember 25. 22:39 - Helyzetben

Vigyázat! Átverés!

Manapság az emberek nagyon sokat vásárolnak az interneten. Nagyon sokan a pénztárcájukra gondolván, keresik a lehető legjobb megoldást. Nem baj ha használt csak olcsó és jó legyen. Ezt a mondatot sokan felteszik magukban.Saját tapasztalatból mondom és szeretnék segíteni az embereknek abban, hogy mire figyeljenek oda ha az interneten vásárolnak. A válság az bizony jelen van az ember életében, egyre több embert ér utol a pénztelenség. Sajnos sok olyan ember van akik régen ha nem is, de ma már arra vetemednek, hogy csaljanak. Gondolok itt például arra hogy, rossz, hibás termékeket adnak, vagy éppen el sem küldik azokat. Egyre többször láttam a facebook posztokban is, hogy bizony sokan csalás,átverés áldozatai lettek. Mobiltelefont vásárol, melyet a hirdető kitűnő állapotúként hirdet meg és sajnos az akkumulátor egy  forintot nem ér. Sorolhatnánk ezeket reggeltől estig. A legtöbb visszaélés a műszaki cikkek terén történik. Nagyon elterjedt a külföldről való vásárlás is és akkor el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol nagyon figyelni kell. Hiába van Ebay,Alibaba,Aliexpress és még sorolhatnánk ezeket az oldalakat, ahol nagyon olcsón tudunk vásárolni a műkörömtől a kínai óráig szinte bármit. Nagyon ismert oldalak és elterjedtek, de sok ember még így sem tud vásárolni, paypal hiányában például. Én nagyon sokat kb. 30 terméket már vásároltam az Ebay-en és még egy alkalommal sem jártam pórul, ahogy azok a zsiványok sem, akik megveszik az olcsó műszaki cikkeket és itthon három négyszeres áron akarják rásózni az emberekre. Nézzünk meg néhány ilyen terméket.


Itt látható egy nagyon elterjedt már-már létfontosságú termék, egy okosóra. Az óra DZ09 névre hallgat. Az Ebay-en, mint látható 3000,- Ft és ingyen posta.

1.pngNos a sok pénzéhes, megveszi kintről és itt a különböző oldalakon: Facebook, Jófogás, Vatera 
Háromszoros áron akarják rásózni az emberekre. Azt ugye nem kell mondani, hogy még véletlenül sem apple termékről van szó, hanem egy kínai készülékről, ami bármikor azt mondhatja hogy "Most el fogok romlani."
Itt látható is, hogy a hirdető 10.000,-ft-ért árulja a karórát, de láttam már 12.000,-ft-ért is és láttam 7000,-ft-os DZ09-et, mely már agyon volt használva, valószínűleg kőműves munkához használták.
2.pngMielőtt ilyet szeretnénk venni ajándékba, vagy csak saját használatra, inkább keresgéljünk. Vagy kérjünk meg egy embert, aki rendelkezik paypal számlával, hogy a kiszemelt terméket nem e venné meg nekünk, persze az összeget neki kifizetjük. De ezt sem kell mondani, hogy azért ismerjük akit erre megkérünk szomszéd,barát,rokon stb.:

A másik hatalmas nagy átverések kategóriája, a sportkamerák. Nagyon sokfajta sportkamerát vásárolhatunk, ugyanis millió meg egy kamerát árulnak már. Tudni kell, hogy a legjobbnak tartják többek között a GoPro Hero-t, mely nem olcsó mulatság, de teszi a dolgát. Nagyon sokszor említik meg hírdetésekben, hogy GoPro, illetve Go Pro utánzat. Az egyik legjobban elterjed hamisítvány, az SJCAM SJ4000-é. Az eredeti SJCAM, ha nem is GoPro, de sokat veszik, hiszi olcsó és jó kis kamara. Az eredeti SJ4000 a boltokban 30-35 ezer forint körül mozognak, van ennek WI-FI-s változata is. Nézzük meg, hogyan is próbálják az emberek kicsikarni egy olcsó hamisítvánnyal sok pénzt, az emberektől.
Szintén Ebay.. a képen látható egy SJ4000 hamisítvány, mely kintről, újonnan nem kerül többe, mint 5000,-Ft.
4.png
Ezen a képen , meg ugyan ez a kamera,egy jófogáson talált hirdetésből.
6.pngAkárhogy is nézem ez, 9 ezer forint. Na most a különbség itt látható:
333333333.jpg
Szinte megszólalásig hasonlít a két készülék.De nagyon sok különbség is van, kívülről a feliratok elhelyezése, az eredeti kamerán fel van tüntetve az SJCAM logó, míg  a hamisítványokon nincs. Minőségben is elmarad jóval, az eredetetitől. Ezt a hamisítványt nemrégiben, egy hirdető 50 ezer forintért árulta. Legnagyobb bajban a szülők és nagyszülők vannak, akik nem értenek hozzá és megveszik. Azt hiszi olcsón kapta meg, pedig nagyon ráfizetett.
Figyeljünk oda! Remélem tudtam néhány embernek segíteni!
(Esetleges elírásokért elnézést kérek!)
Bármiben tudok szívesen segítek!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valodihelyzet.blog.hu/api/trackback/id/tr4011743227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A valóság leírása
süti beállítások módosítása